Kerstpuzzel 2017: zwoegen als bij een ict-project

29 januari 2018
By

Oplossing

In de Computable Kerstpuzzel 2017 ‘Van A tot Z’ kwam het jaar nog een keer langs in de vorm van 26 cryptische omschrijvingen over bedrijven, instellingen, personen, zaken en ontwikkelingen die in het nieuws zijn geweest. Wie de goede antwoorden invulde in de filippine vond in de gekleurde hokjes de eindoplossing: Geen nep nieuws in blad met goud. Een verwijzing naar het vijftigjarig bestaan van Computable dat in 2018 wordt gevierd. 

Hieronder nogmaals de 26 omschrijvingen die met het ict-jaar 2017 te maken hadden, met daarachter het gezochte antwoord en een korte uitleg.

A. Prosilic vs. Kadaster (ACM), Politie vs. Microsoft (rechtbank), HP vs. 123inkt.nl (gerechtshof), Google vs. Europese Commissie (antitrust-autoriteiten), SVB vs. Capgemini (arbitragezaak) of Ondernemingsraad Uniface vs Marlin (Ondernemingskamer): Geschil (Ook in 2017 waren er weer talloze conflicten in de ict-sector die juridsich werden uitgevochten.)

B. Maritieme dienstverlener die het schip in ging: Maersk (De wereldwijde gijzelsoftware-aanval ‘Not Petya’ van eind juni drukt de winst van het Deense logistieke concern Maersk in het derde kwartaal van 2017 met zo’n driehonderd miljoen dollar. De malware werd verspreid via een update van de boekhoudsoftware van het Oekraïense bedrijf MeDoc.)

C. Hippe manier van samenwerking: Cocreatie (In een cocreatietraject brengen de betrokken partijen – het ict-bedrijf, eventueel zijn partner, en de klant – expertise in met een duidelijke toegevoegde waarde om zo tot een vernieuwende digitale oplossing te komen. Ook worden er afspraken gemaakt over ip-rechten en een opbrengstverdeelsleutel mocht een oplossing aan andere partijen worden verkocht.)

D. Beierse stad die weer op slot gaat: München (Het bestuur van Zuid-Duitse stad München besluit in het najaar definitief om terug te keren naar Windows. De overgang naar open source besturingssysteem Linux wordt terug gedraaid na aanhoudende problemen met de migratie die al ruim tien jaar loopt. Vanaf 2020 moet de gemeentelijke ict draaien op Windows 10. Daarmee

Bron: Computable Lees het complete artikel hier: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/6289497/250449/kerstpuzzel-2017-zwoegen-als-bij-een-ict-project.html

Follow us on Twitter

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


2 + zes =

Archief