Microsoft monitort XP langer op malware

19 januari 2014
By

Microsoft blijft tot juli 2015 definitie-updates uitbrengen voor Windows XP. Het gaat om de detectie van virussen en malware via Windows Security Essentials. Ook zakelijke pakketten die een virusscanner bevatten krijgen de updates nog tot april 2015 binnen. Dat is een jaar langer dan verwacht. De leverancier zegt zo de overstap naar een nieuw besturingssystemen eenvoudiger te maken.


De ondersteuning van beveiligingsupdates voor XP worden per 8 april 2014 gestaakt. Gebruikers krijgen bij een infectie na die datum dus alleen een melding, verder wordt geen patch geboden. Sommige gebruikers verwachtte dat de leverancier door de verruiming van de termijn voor definitie-updates ook de ondersteuning van beveiligingsupdates zou verlengen. Maar dat is niet het geval.

In het bericht over de definitie-updates op zijntechblogbenadrukt Microsoft dat modernere versies van Windows betere bescherming tegen moderne beveiligingsrisicos bieden dan het ruim twaalf jaar oude Windows XP.

Softwareleverancier Microsoft roept al langer op om een nieuwere versie van Windows te gaan gebruiken. Eind 2013 adviseerde ook het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) om testoppen met het gebruik van Windows XP.

Bron: Computable Lees het complete artikel hier: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/4975840/1276896/microsoft-monitort-xp-langer-op-malware.html

Follow us on Twitter

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


8 × = vierentwintig

Archief